PowerWalk training

Fit & Verrassend meer energie

PowerWalk training - Capelle a/d IJssel - Schollebos

Powerwalking is een bewegingsvorm waarbij u in een snel tempo loopt. Sneller dan normaal wandelen, maar niet zo snel als joggen of hardlopen. Het wordt ook wel ‘snelwandelen’ of ‘stevig wandelen’ genoemd.

Het doel van powerwalken is om een sneller tempo aan te houden dan bij een ontspannen wandeling, terwijl u te allen tijde één voet op de grond houdt (in tegenstelling tot hardlopen, waarbij beide voeten op een bepaald punt in de pas de grond verlaten). Ieder loopt op zijn of haar eigen tempo mee, de oefeningen zijn eenvoudig en wat een heel mooi pluspunt is, we zijn buiten in beweging. Het is inspannen en ontspannen tegelijk. En geschikt voor iedere leeftijd!

Belangrijke kenmerken van powerwalking zijn:

Tempo: Power walking houdt in dat je loopt in een tempo dat sneller is dan een gewone wandeling, maar niet zo snel als hardlopen.
Armbeweging: Powerwalkers zwaaien hun armen vaak actief om hun loopsnelheid te verhogen en de spieren van hun bovenlichaam te activeren. Deze arm beweging gaat in coördinatie met de been-bewegingen.
Techniek: Een goede power walking-techniek legt de nadruk op het behouden van een goede houding, het aanspreken van de kernspieren en het nemen van langere stappen vergeleken met normaal lopen.

Voor iedereen: Power walking is geschikt is voor mensen van verschillende fitnessniveaus en leeftijden. Het belast de gewrichten minder dan bij hardlopen.

Toegankelijkheid: Power walking kan bijna overal worden gedaan en er is geen speciale uitrusting voor nodig, afgezien van comfortabele wandelschoenen. Het kan een uitstekende keuze zijn voor mensen die fysieke activiteit in hun dagelijkse routine willen opnemen.

Conditie & Energieniveau:

Power walking kan een effectieve manier zijn om jouw conditie te verbeteren en jouw energieniveau te verhogen. Ook wordt Power walking vaak aanbevolen als een geschikte vorm van lichaamsbeweging zelfs bij gewrichtsproblemen of voor mensen die hardlopen simpelweg te zwaar vinden. Bovendien kan het een goed startpunt zijn voor mensen die nog niet bekend zijn met regelmatige fysieke activiteit en hun conditie geleidelijk willen verhogen.

Kledingadvies

Makkelijk zittende kleding waarin je lekker kunt bewegen. Kleding in lagen is ook handig, zodat je iets uit of aan kunt trekken.

Goede schoenen als in wandel- of hardloopschoenen.

Powerwalk Schollebos
Powerwalk Rotterdam

Aanmeld- en Contactformulier

Wat fijn dat je enthousiast bent! Vul hieronder het contactformulier in als je je wilt aanmelden voor cursus | training | wandeling, of als je meer informatie wilt ontvangen hierover. Ik neem dan spoedig contact met je op.

  Ik wil mij aanmelden voor (geef jouw keuze hieronder aan):

  Met het gebruik van dit aanmeld/contact formulier ga ik akkoord met de Privacy Verklaring van Sylvia Scholten zoals gepubliceerd op deze website.

  ALS INSTRUCTEUR AANGESLOTEN BIJ:

  Duur les: 1 uur

  10 strippenkaart € 79,-

  Losse les € 9,50

  Lesdagen en lestijden 

  Maandagavond 19.00 – 20.00 uur.          Start: Sporthal Schenkel 

  Woensdagochtend: 09.00 – 10.00 uur      Start: Schollebos Bermweg 133 Pannenkoekenhuis 

  Zaterdagochtend: 09.00- 10.00 uur        Start: Schollebos, Bermweg 133  pannenkoekenhuis. 

  Gratis parkeren. 

  Contact Informatie

  Sylvia Scholten

  T: 06-13285088  | Email

  ×