Wandel Evenement(en)

Verrassend mooie locaties | agenda 2024

Natuur/Wandelweek in de Pyreneeën voor bewuste en ondernemende mensen 21-28 sept 2024

Heb jij zin in een heerlijk wandelavontuur eind september 2024? Wij organiseren namelijk weer onze jaarlijks terugkerende wandelreis in de Pyreneeën. 

We verblijven in een prachtig ruim huis in de bergen in de Ariège (regio Couserans est) op 1500m hoogte, waar we kunnen genieten van de natuur en prachtige uitzichten. We zijn met max. 8 personen. Er zijn meerdere 2 persoonskamers.

Van daaruit maken we dagwandelingen (ongeveer 6 uur per dag afhankelijk van de conditie van de groep) en keren telkens terug naar ons huis. We wandelen naar een bergtop met adembenemende uitzichten, gaan naar een oud herdersdorp, naar een waterval, lopen langs diverse kristalheldere bergmeren (ja zwemmen mag). 

Er wordt dagelijks gezorgd voor gezonde biologische maaltijden. Overdag nemen we picknick mee in onze dagrugzak. 

voorwaarde voor deelname

Eigen vervoer (we stimuleren carpoolen).

Je bent fit en hebt ervaring om in de bergen te wandelen (ivm de hoogtemeters).
Je bent flexibel en ondernemend (ivm weersomstandigheden in de bergen moeten we soms uitwijken naar een ander wandelgebied of onze wandeling aanpassen). Je hebt je uitrusting op orde (vooraf krijg je een paklijst).

Vooraf in mei/juni komen we bij elkaar om tijdens een wandeling in Nederland met elkaar kennis te maken en afspreken te maken ivm vervoer etc.

Wij hebben er enorm veel zin in. Word jij ook blij van bovenstaande, dan is dit iets voor jou! Ga je mee op avontuur? Bel of Whatsapp Myrna Kollau 06-25 15 71 92 of Sylvia Scholten 06-13 28 50 88. Ook mag je onderstaand formulier gebruiken.

Jouw investering is €995- , incl. verblijf, eten, koffie, thee en begeleiding tijdens de wandelingen.

Alvast een sneak preview van deze geweldige week!?

Nieuwsgierig!? Uit ervaring weten we allemaal dat het lastig is om van te voren de wandelingen kenbaar te maken. Alles zal afhangen van het weer. Maar natuurlijk liggen er al wel een aantal ideetjes die we graag met je delen.  
Er zijn zovéél wandel mogelijkheden in dit schitterende gebied!
Ga met ons mee en ontdek het zelf!

Een fijne wandeling om de week mee te starten, door een oeroud bos naar een oud herdersdorp, daarna lopen we via een onverharde weg  terug naar de auto.

Van Aulus-les-Bains naar Refuge Bassiès (hoogteverschil 864m)
Dit is een mooie klim, waar we via een prachtig dal bij een kristalhelder meertje komen, daarna klimmen we door om vervolgens naar Refuge de Bassiès te gaan, hier houden we pauze en keren daarna terug naar de auto
Deze wandeling duurt ongeveer 4,5 uur, zonder pauzes.

Vanaf Soulcem lopen we over de bergkam via Étang de Roumazet naar Étang de la Soucarrane. Na een heerlijke duik en pauze lopen we andere andere kant van de berg weer terug naar de auto. Dit is ook ongeveer 5 uur lopen.

We wandelen vanaf ons huis naar de Cascade d’Ars een mooie grote waterval.

 

Bij slecht weer gaan we een bijzondere grot bezichtigen en laten ons rondleiden door een gids.

Van Port de Lers naar Pic de Gerentos / Pic du Mont Ceint. 
Dit is een mooi klimmetje om boven heerlijk te genieten van een adembenemend uitzicht (we kijken hier uit op ons huis) en om dan tegelijk onze picknick te nuttigen. Daarna nog een klein klimmetje naar de top.

Opties voor diverse anderen wandelingen doen we in gezamenlijk overleg. De keuzes zijn mede afhankelijk van het weer.

Voor de berggeiten onder ons: we lopen eventueel naar Mont Valier omhoog, een flinke klim. Vervolgens blijven daar 1 overnachting in de Réfuge en komen de dag daarna weer terug. Deze prachtige wandeling  kan écht alleen als de weersvoorspellingen dit toelaten.

Er zal in dit geval ook sprake zijn van bijkomende kosten welke voor eigen rekening zullen zijn.  

Op de laatste zaterdag gaan we naar St. Girons, waar alle mensen uit de streek hun eigen producten aanbieden. Een fijne gemoedelijke sfeer om te voelen en proeven hoe de mensen hier verbinden met elkaar.

Aanmeld- en Contactformulier

Wat fijn dat je enthousiast bent! Vul hieronder het contactformulier in als je je wilt aanmelden voor cursus | training | wandeling, of als je meer informatie wilt ontvangen hierover. Ik neem dan spoedig contact met je op.

  Ik wil mij aanmelden voor (geef jouw keuze hieronder aan):

  Met het gebruik van dit aanmeld/contact formulier ga ik akkoord met de Privacy Verklaring van Sylvia Scholten zoals gepubliceerd op deze website.

  Details:

  • Wanneer: 21-28 september 2024
  • Waar: Ariège, in de regio Couserans est, op 1500m hoogte.
  • Accommodatie: Verblijf in Vrijstaand huis in de bergen met maximaal 8 deelnemers en meerdere 2-persoonskamers en 2 badkamers.
  Programma
  • Dagelijkse dag wandelingen van ongeveer 6 uur.
  • Verkenning van bergtoppen  bezoeken aan oude herdersdorpen, watervallen, en wandelingen langs kristalheldere bergmeren .
  • Biologische maaltijden en picknicks in onze dagrugzakken.
  Voorwaarden voor deelname:
  • Eigen vervoer (carpoolen wordt gestimuleerd).
  • Fitheid en ervaring met wandelen in de bergen vanwege hoogtemeters.
  • Flexibiliteit en ondernemingsgeest, aangezien we ons soms moeten aanpassen aan weersomstandigheden.
  • Uitrusting in orde volgens de vooraf verstrekte paklijst. 
  Bijeenkomst:

  In mei/juni komen we vooraf bij elkaar tijdens een wandeling in Nederland om elkaar te ontmoeten en de details te bespreken

  Investering:

  Jouw investering in dit unieke avontuur is slechts €995,-. Deze prijs is inclusief verblijf, heerlijke maaltijden, koffie, thee en deskundige begeleiding tijdens de wandelingen. Een investering in jezelf en een week vol onvergetelijke ervaringen!

  Trek je wandelschoenen aan, en ontdek samen met ons de adembenemende schoonheid van de Pyreneeën. Bel ons nu en reserveer jouw plek voor deze bijzondere natuur/wandelweek!

  Wij kijken er enorm naar uit om met jou op avontuur te gaan! 🏞️🥾✨

  Contact Informatie

  Sylvia Scholten

  T: 06-13285088  | Email

  ×